Bergspräckning Stockholm

Hem » Tjänster » Bergspräckning

Bergspräckning

Årsta Berg & Bygg är specialiserade inom komplexa och storskaliga projekt inom bergspräckning i Stockholm och alla dess förorter. Stockholmsområdet har några av de hårdaste bergen i världen, där sprängning ibland inte är ett alternativ.

Årsta Berg & Bygg använder den mest omfattande utrustningen som finns tillgänglig på marknaden för att säkerställa att vi kan bryta igenom till och med de hårdaste bergen. Med våra erfarna bergentreprenörer och avancerade maskiner har vi resurserna och förmågan att åta oss de tuffaste jobben inom bergspräckning i Stockholm.

Det finns tre olika sätt att utföra bergspräckning. Vilket alternativ som fungerar bäst beror helt och hållet på omgivning och förutsättningar för arbetet.

 1. Snigeldynamit
  Ett ljudlöst, damm- och vibrationsfritt sätt att spräcka berg, sten och betong. På grund av dess minimala eller till och med obefintliga påverkan på omgivningen är det en bra metod att använda i närhet av grannar.
 1. Darda
  Darda är en mycket säker metod för bergspräckning som bygger på hydraulik. Precis som med snigeldynamit är påverkan på omliggande bebyggelse i princip obefintlig. Metoden passar väl för arbetsplatser som är små och trånga, där en grävmaskin helt enkelt inte får plats.

  Vår mekaniska utrustning för bergborrning i Stockholm består av åtta Dardautrustningar för mekanisk losshållning, anpassade till både små och grova hål, minidumprar och minigrävare. Vi tillverkar våra egna slitsverktyg anpassade efter varje unikt uppdrag. Specialutrustningen minskar störningarna för omkringliggande bebyggelse.
 1. Krutspräckning
  Med krutspräckning sker bergspräckningen genom små patroner som har lägre explosionshastighet och ger större kontroll jämfört med dynamit. Krutpatronerna är bara explosiva när de är kapslade och är inte känsliga för hantering eller frakt. 

Vi tar hand om en mängd olika projekt och samarbetar med kända företag, byggledare, ingenjörer, arkitekter och betongentreprenörer som inte har resurserna och är utrustade för att hantera de svåraste projekten inom bergspräckning.

Faktum är att Årsta Berg & Bygg har varit verksamma sedan år 1998, så du kan känna dig trygg med att du otvivelaktigt har anlitat en sann expert inom bergspräckning i Stockholm när du ger uppdraget till oss. Varmt välkommen att kontakta oss på 08-500 311 26!

Mekanisk utrustning för bergssprängning