Bergspräckning Stockholm

Hem » Tjänster » Bergspräckning

Bergspräckning

Vi på Årsta Berg och Bygg erbjuder säkra och beprövade lösningar inom bergspräckning som möjliggör smidig och säker brytning av bergmaterial. Oavsett om det handlar om mindre arbeten eller stora projekt, kan vi leverera pålitliga resultat i enlighet med dina behov. 

3 olika metoder för bergspräckning

Vi på Årsta Berg och Bygg använder vår egen maskinpark och har alla nödvändiga verktyg för att utföra ett säkert och gott resultat. Våra specialiserade bergspräckningsmetoder ger dig tre effektiva alternativ att välja mellan. Är du osäker på vilken metod som är bäst anpassat för ditt behov är du välkommen att rådfråga oss. 

1. Singeldynamit

Vi använder avancerad teknik för att placera och detonera dynamit, vilket gör det möjligt att bryta berg effektivt och kontrollerat.

Singeldynamit är ett ljudlöst, damm- och vibrationsfritt sätt att spräcka berg, sten och betong. På grund av dess minimala eller till och med obefintliga påverkan på omgivningen är det en bra metod att använda i närhet av grannar.

2. Hydraulisk bergspräckning

  Hydraulisk bergspräckning, även kallat Darda, är en mycket säker metod för bergspräckning som bygger på hydraulik.

  Genom att använda hydrauliskt drivna verktyg kan vi precisionsspräcka berg utan att orsaka vibrationer eller bullerstörningar i omgivningen.

  Precis som med snigeldynamit är påverkan på omliggande bebyggelse i princip obefintlig. Metoden passar väl för arbetsplatser som är små och trånga, där en grävmaskin helt enkelt inte får plats.

  Vår mekaniska utrustning för bergborrning i Stockholm består av åtta Dardautrustningar för mekanisk losshållning, anpassade till både små och grova hål, minidumprar och minigrävare.

  Vi tillverkar våra egna slitsverktyg anpassade efter varje unikt uppdrag. Specialutrustningen minskar störningarna för omkringliggande bebyggelse.

  3. Krutspräckning

  Med krutspräckning sker bergspräckningen genom små patroner som har lägre explosionshastighet och ger större kontroll jämfört med dynamit. Krutpatronerna är bara explosiva när de är kapslade och är inte känsliga för hantering eller frakt. 

  Med moderna sprängämnen och säkerhetsåtgärder kan vi genomföra kontrollerade sprängningar som bryter större mängder bergmaterial på ett säkert sätt.

  Effektiv och säker bergspräckning i Stockholm

  Vi sätter säkerheten i främsta rummet och följer strikta protokoll för att säkerställa att din bergspräckning genomförs på ett säkert och korrekt sätt. Vi är ett team av erfarna och välutbildade tekniker som har expertkunskap inom bergspräckning.

  Vi på Årsta Berg och Bygg arbetar noggrant för att minimera risker och maximera effektiviteten. Vi har högsta kreditvärdighet, strävar alltid för att hålla en hög kvalité och för ett konkurrenskraftigt pris. 

  Oavsett om du har ett större eller mindre arbeten kan vi erbjuda dig pålitliga resultat som uppfyller dina krav på resultat. Kort sagt kan du känna dig fullkomligt trygg när du anlitar oss som entreprenör för ditt nästa projekt. 

  Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och få en skräddarsydd lösning för bergspräckning. Vi ser fram emot att hjälpa dig att nå dina mål på ett effektivt och säkert sätt. Hör gärna av dig till oss idag och berätta om ditt nästa bergspräckningsprojekt på 08-500 311 26!

  Mekanisk utrustning för bergssprängning