Dina experter på sprängning i Stockholm

Hem » Om oss

Vi är en bergfirma med bred kompetens som vet hur man läser av berget

Årsta Berg & Bygg AB grundades 1998 av Curth Olofsson och Pier Goliats. Vi träffades under 1990-talets intensiva byggperiod i Saudiarabien där vi upptäckte en delad ödmjuk attityd och respekt för berget, den självklara grunden för vår profession. Dessutom har vi båda övertygade om att ett jobbs färdigställande kräver engagemang, tid och kompetens.

Som specialister på sprängning i Stockholm med närområden tar vi oss an alla uppdrag. Från privatpersoner till stora infrastruktur-uppdrag. Inget jobb är för stort eller för litet. Inte heller för lätt eller för svårt för oss. Varje sprängningsuppdrag är unikt och kräver sin speciella lösning.

Nu har vi börjat ta ytterligare nya steg mot att bli ett bättre företag. Vi har, i början på 2018,  anställt en extern VD, Fredrik Garpedal, som ska hjälpa oss att utveckla vår verksamhet.  Framför allt så ska Årsta Berg & Bygg få ett dokumenterat Kvalité-, Miljö- och Arbetsmiljöledningssystem enligt ISO.

Kompetens – en pålitlig samarbetspartner

Med erkänt gedigen erfarenhet och mångårig kompetens går cirka 95 % av våra jobb på löpande avtal istället för offerter. Med andra ord tycker våra kunder att Årsta Berg & Bygg AB är en pålitlig samarbetspartner.

Erfarenhet – Årsta Berg & Bygg sedan 1998

Med en mängd referensarbeten av olika storlek har vi bred och lång kompetens i branschen. Exempel på sprängningsuppdrag är Citybanan, Odenplan, Riddarholmen, Söder Mälarstrand, Riddarfjärden, Nacka Forum, Nacka Strand, Skycity, Arlandabanan, Kista entré och Norra länken.

Säkerhet – trygga och välbeprövade metoder

Hög säkerhet är självskrivet när det gäller sprängningsarbeten. Det ser vi till att hålla genom att alltid lyssna på berget, använda modern utrustning och välbeprövade arbetsmetoder. Erfarenhet och kompetens säkerställer tryggt genomförda uppdrag.

Medarbetare hos Årsta Berg & Bygg.